BLOG

 

 

 

 

 

Zelfvertrouwen

 

Heb jij last van een gebrek aan zelfvertrouwen, vind jij jezelf niet veel waard? Weet dan dat je daar niet alleen in staat, veel mensen hebben last van onzekerheid: over wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit uit zich dan vaak in jezelf wegcijferen, moeilijk of geen keuzes kunnen maken, niet kunnen omgaan met kritiek, heel stoer doen of altijd een onrustig gevoel in je lichaam hebben.

 

De oorzaak ligt vaak in iets uit het verleden. Je wordt niet met zelfvertrouwen geboren maar dat zelfvertrouwen ontwikkeld zich in je kinderjaren. Misschien heeft er ooit iemand gezegd dat jij iets niet kon, heb je te weinig complimenten gekregen, ben je gepest of heb je jezelf als kind niet kunnen of mogen ontwikkelen.

 

Door deze gevoelens uit het verleden vast te houden, en andere negatieve gebeurtenissen gedurende jouw leven die deze overtuiging hebben versterkt, blijf je negatief over jezelf denken en blijft jouw onzekerheid ook nu nog steeds aanwezig.

 

Zelfvertrouwen is nodig om het leven goed aan te kunnen en niet steeds langdurig uit balans te raken.

 

Ik ga met jou op zoek naar de oorzaak van de onzekerheid en geef je handvatten waardoor jij positief leert denken, je kwaliteiten gaat ontdekken, je zekerder gaat voelen en meer zelfvertrouwen krijgt.

 

Door meer zelfvertrouwen durf je ook weer meer dingen te doen en door meer dingen te doen groeit je zelfvertrouwen weer.

 

Een eerste tip om meer zelfvertrouwen te krijgen is om regelmatig te bewegen in de natuur, buiten dat het goed is voor je lichamelijke gezondheid is het ook heel goed voor je mentale gezondheid. Door te bewegen voel je je beter, je voelt je fitter en verminder je je stress. Je maakt met bewegen stofjes aan waardoor je je blijer en gelukkiger voelt.

 

Je begint letterlijk met een eerste stap in de goede richting naar meer zelfvertrouwen.

 

Henriette van Blaaderen - Herstel van Balans

Net toen de rups dacht dood te gaan, werd hij een vlinder

Wil je meer weten over mij of wat ik voor je kan betekenen? 

 

Door op onderstaande knop te drukken kun je contact met mij opnemen voor het inplannen van een vrijblijvend, telefonisch, inspiratie gesprek, je krijgt dan binnen 24 uur een reactie van mij.

Is dit hèt moment voor jou om iets voor jezelf en aan je eigen gezondheid te doen
dan wil ik graag samen werken aan jouw herstel.