BLOG

 

 

NEI: het onbewuste bewust maken!

 

Sigmund Freud zei ooit: Het menselijk brein is als een ijsberg, het grootste gedeelte zit niet zichtbaar onder water.

 

Zo geldt dat ook voor ons menselijk brein. Deze bestaat uit 3 delen:

- het bewuste deel

- het onderbewuste deel

- het onbewuste deel

 

Het bewuste deel zijn onze gedachten, herinneringen en gevoelens die we ons dagelijks bewust zijn.

 

Met het onderbewuste bedoelen we die gedachten, herinneringen en gevoelens die we ons niet altijd bewust zijn maar als we er even over na denken toch weer opeens te binnen schieten.

 

In het onbewuste deel (het grootste deel) liggen gedachten, herinneringen en gevoelens opgeslagen die gedurende je leven zijn gevormd maar die diep weggestopt zijn en waar we ons vaak niet bewust van zijn maar waar je wel veel last van kunt hebben. Er kan sprake zijn van onverwerkte emoties en/of gebeurtenissen die zich vast zetten als blokkades  in het lichaam waardoor we emotionele of fysieke klachten kunnen krijgen. In het onbewuste gedeelte zit veel informatie opgeslagen wat niet zomaar beschikbaar of begrijpelijk is.

 

Veel chronische klachten ontstaan door onverwerkte trauma's gebeurtenissen, emoties uit het verleden. Zoals een wondje vaak vanzelf geneest worden normaal gesproken emoties ook op een goede manier verwerkt. Wanneer dit niet zo is kun je er vaak later in je leven toch veel last van krijgen en kun je het vaak niet meer linken aan een gebeurtenis uit het verleden. Doordat je onbewuste gedrag je wel steeds beïnvloed in je huidige leven begrijp je vaak je eigen gedrag niet en kun je je onde andere angstig, prikkelbaar en verward voelen.

 

Met NEI (Neuro Emotionele Integratie) kun je op een redelijk eenvoudige manier in contact komen met jouw onbewuste deel. We gaan dus helemaal naar de kern van het probleem.

 

Je krijgt nieuwe inzichten waardoor je patronen kunt herkennen en doorbreken. Er kan dan op een een goede manier verwerking en heling plaats vinden en je kunt gaan loslaten. Vaak ervaren mensen  al snel vermindering van klachten en  weer meer energie en levenslust.

 

Belangrijk om te weten is dus dat het antwoord in jezelf zit en dat ik je graag help om bij de kern van het probleem te komen.

 

NEI is voor iedereen.

 

Henriette van Blaaderen - Herstel van Balans

Net toen de rups dacht dood te gaan, werd hij een vlinder

Wil je meer weten over mij of wat ik voor je kan betekenen? 

 

Door op onderstaande knop te drukken kun je contact met mij opnemen voor het inplannen van een vrijblijvend, telefonisch, inspiratie gesprek, je krijgt dan binnen 24 uur een reactie van mij.

Is dit hèt moment voor jou om iets voor jezelf en aan je eigen gezondheid te doen
dan wil ik graag samen werken aan jouw herstel.