BLOG

 
Emotioneel in evenwicht!

 

Ben jij vaak geïrriteerd, moe, vol stress of moet je zomaar huilen, dan ben jij emotioneel uit balans.

 

Hieronder staan een aantal tips waardoor jij emotioneel sterker kunt worden:

  • Accepteer emoties; ze horen gewoon bij ons ook al kunnen we er soms flink last van hebben maar emoties opkroppen is niet gezond. Het is belangrijk dat je leert voelen wanneer je emotioneel overdreven reageert en zoek naar oplossingen.
  • Kies ervoor om positief te zijn; richt je je op het positieve dan zal je ook positieve veranderingen gaan zien. Door positief te zijn kun je slechte momenten beter aan waardoor je je krachtiger voelt en meer zelfvertrouwen krijgt. Probeer dus om te denken, het is zoals Johan Cruijff altijd zei: ”elk nadeel heeft zijn voordeel”
  • Accepteer verandering; heel veel mensen hebben moeite met verandering, het zorgt vaak voor weel weerstand. Maar als je ervan uitgaat dat niets voor altijd blijft zoals het is zal het ook minder tegenvallen. Het zal even wennen zijn maar door te besluiten er het beste van te maken kun je je richten op de leuke bijkomstigheden.
  • Heb vertrouwen in jezelf; hierdoor zal je emotioneel sterker worden en minder heftig reageren op negatieve situaties. Sta rechtop en glimlach regelmatig.
  • Relax; neem de tijd om te genieten van kleine dingen om je heen en doe dingen waar je blij van wordt. Probeer wat minder te haasten en zorg voor een rustige ademhaling.
  • Zorg voor verbinding; omring je met mensen bij wie jij je prettig voelt, met wie je leuke dingen kunt doen, met wie je kunt praten over je emoties maar ook kunt met wie je kunt lachen totdat je buikpijn krijgt. Probeer de mensen van wie je negatieve energie krijgt los te laten. Blijf jezelf want als je je moet aanpassen aan anderen om erbij te horen dan zijn ze jouw vriendschap niet waard.
  • Kom in beweging; ga wandelen of fietsen in de natuur of ga naar een sportschool, hierdoor ben je even met wat anders bezig en door de hormonen die van het bewegen vrijkomen voel je je ook blijer. Een getraind lichaam zorgt ervoor dat je emotioneel ook krachtiger wordt.
  • Eet gevarieerd en gezond; een gezond lichaam wat uit evenwicht is heeft verschillende en voldoende voedingstoffen nodig om zijn lichamelijke en geestelijke balans krijgen en te houden.

 

Zou je nog meer tips en ook tijdelijk wat ondersteuning willen hebben dan help ik graag.

 

Henriette van Blaaderen – Herstel van Balans

Net toen de rups dacht dood te gaan, werd hij een vlinder

Wil je meer weten over mij of wat ik voor je kan betekenen? 

 

Door op onderstaande knop te drukken kun je contact met mij opnemen voor het inplannen van een vrijblijvend, telefonisch, inspiratie gesprek, je krijgt dan binnen 24 uur een reactie van mij.

Is dit hèt moment voor jou om iets voor jezelf en aan je eigen gezondheid te doen
dan wil ik graag samen werken aan jouw herstel.