Herstel van Balans, Kerkedennen 20 7621 ED Borne, afspraak maken 

Systemisch Werken

We zijn allemaal onderdeel van systemen, denk aan je familie, je gezin, school, werk, verenigingen, religie en/of je sociale omgeving. Veel van onze normen en waarden worden binnen deze systemen gevormd.

 

Grondlegger van het systemisch werken is Bert Hellinger, hij ontdekte dat er sprake is van 3 belangrijke basisprincipes binnen systemen:

1. Binding, iedereen hoort erbij en heeft recht op een eigen plek in het systeem

2. Ordening, alle plekken staan in een bepaalde volgorde/rangorde tot elkaar

3. Geven en nemen, er dient balans te zijn in het geven en nemen

 

Er kan echter een verstoring ontstaan zijn binnen deze principes waardoor er dynamieken kunnen voorkomen die voor problemen zorgen.

 

Met deze methodiek kunnen er verstrikkingen en belemmeringen, die vaak onbewust zijn, inzichtelijk gemaakt worden zodat er weer positieve energie kan gaan stromen. Ik kan je laten zien op welke plek je staat binnen het systeem en hoe je je ten opzichte van de anderen verhoudt. Hierdoor is er acceptatie, rust en verbinding mogelijk. Dit doe ik door middel van een opstelling met poppetjes en voorwerpen of met representanten, je kiest dan personen en/of elementen om jou zelf en de anderen te representeren, jij kunt dan van een afstand zien wat er zoal speelt.

 

Het mooie van systemisch werken is dat niet alleen jij door vernieuwd inzicht een positieve verandering doormaakt maar dat dit (vaak na enige tijd) ook van invloed is op het hele systeem waar binnen het probleem speelt.

 

Heb je interesse in een opstelling dan kun je mij mailen om een afspraak te maken.

We zijn wie we zijn door onze ouders, grootouders en voorouders!