Herstel van Balans

Henriette van Blaaderen

Coaching bij emotionele en fysieke klachten

Neuro Emotionele Integratie, in het kort NEI, is begin jaren '80 ontwikkelt door de Amerikaanse chiropractor Scott Walker en doorontwikkeld door arts Roy Martina. NEI is een methode die een combinatie is van Westerse en Oosterse geneeswijzen zoals onder andere acupunctuur, bio-kinesiologie, neurowetenschappen en toegepaste psychologie.

 

Met NEI wordt er met de biotensor (een bio-energetisch testapparaat) en door het stellen van eenvoudige vragen contact gemaakt met jouw onderbewustzijn. In dat onderbewustzijn liggen allerlei gebeurtenissen en onverwerkte emoties, die we gedurende ons leven hebben meegemaakt, opgeslagen. Deze onverwerkte emoties kunnen je zowel fysiek als mentaal in je huidige leven negatief beïnvloeden waardoor er allerlei klachten kunnen ontstaan.

 

NEI pakt de echte oorzaak van het probleem aan en richt zich niet op symptoombestrijding.

 

NEI is een methode voor volwassenen en kinderen om onverwerkte incidenten, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten op een vriendelijke manier (meestal definitief) op te lossen. De vaak vergeten gebeurtenissen kunnen we opsporen via contact met jouw onderbewustzijn waardoor je je er weer bewust van kan worden. Hierdoor kun je beter begrijpen waarom klachten zijn ontstaan en hoe ze invloed hebben op jouw gedrag en vooral wat je er aan kunt doen om het te veranderen. Door dit inzicht kan het zelfhelende vermogen van jouw lichaam aan de slag waardoor je je weer beter in balans voelt. 

 

NEI kan je bevrijden van emotionele blokkades en de weg vrijmaken voor genezing, groei en ontwikkeling.

 

NEI-consulten zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Juist om die redenen ervaren mensen NEI-therapie als een zeer prettige behandelwijze. 

 

Klachten die onder andere met NEI worden behandeld:

 •  vermoeidheidsklachten

 •  buikpijn klachten

 •  stress

 •  burn out

 •  emotionele spanningen zoals bijvoorbeeld onzekerheid, angst, boosheid

 •  hoofdpijnklachten

 •  gewrichtsklachten

 •  allergieën en eczeem

 •  slapeloosheid

 •  gewichtsproblemen

 •  angsten

 •  rug, schouder en nekklachten

 •  verslavingsneigingen

 •  concentratie problemen

​Hoeveel afspraken nodig zijn is per persoon en per klacht verschillend, de ene heeft al baat bij 1 behandeling en de ander moet nog voor een aantal vervolg behandelingen terugkomen.

 

Over NEI

Over mij

Mijn naam is Henriette van Blaaderen. Ik heb ruim 30 jaar met veel plezier als verpleegkundige in het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede gewerkt. In 2017 heb ik ontslag genomen om meer tijd te hebben voor ons gezin, de familie, vrienden, mijn hobby's en mijn praktijk Herstel van Balans. Ook werk ik een aantal uren bij Leonardus hospice in Hengelo.

 

Hoewel ik altijd affiniteit met en belangstelling voor de alternatieve gezondheidszorg heb gehad, is het door omstandigheden pas in 2015 op een zodanige manier op mijn levenspad gekomen dat ik hier ook echt zelf wat mee wilde doen. Doordat ik zelf met goed resultaat allerlei klachten door NEI was kwijt geraakt en veel beter in mijn vel zat ben ik in januari 2016 begonnen met de opleiding "NEI coach" bij Opleidingsinstituut van Jolanda Vleugel. Het was een leerzaam, inspannend maar fantastisch jaar waarin ik ook voor mijzelf weer ongemakken en blokkades heb kunnen opruimen. Dit bracht mij uiteindelijk zoveel helderheid, rust, een betere gezondheid en het gevoel veel meer in balans te zijn, dat ik besloot om te starten met mijn praktijk Herstel van Balans en ook anderen de mogelijkheid te bieden om, op een redelijk simpele manier, wat aan hun fysieke en/of emotionele klachten te kunnen doen.

 

Daarna heb ik nog verdiepende cursussen en opleidingen gedaan zoals:

- Systemisch werken; door opstellingen te doen kun je problemen binnen een familie- of organisatiesysteem inzichtelijk en voelbaar maken. Dit kun je doen door andere personen (representanten) op te stellen of met behulp van voorwerpen. 

- Orthomoleculair Voedingsadviseur; het is mij duidelijk geworden dat gezonde voeding de basis is voor preventie, het verbeteren en doen verdwijnen van klachten en je weer gezond te voelen. Hierdoor kun je ook beter met stress om gaan.

- Orthomoleculair Specialist Immuniteit; een groot aantal ziekten wordt veroorzaakt door problemen die verband houden met het functioneren van ons immuunsysteem. Het immuunsysteem reageert op stress, voeding en beweging.

Onze leefstijl is dus mede verantwoordelijk voor het goed functioneren van ons immuunsysteem.  

- REIKI; het is heel fijn mensen helende energie te geven zodat het lichaam weer in balans komt waardoor ze zich ook echt beter voelen.

 

Ik ben overtuigd van het feit dat:

 • je de mens in zijn totaliteit moet zien en niet alleen de klacht moet behandelen.

 • emotionele en lichamelijke klachten een signaal van het lichaam zijn dat er iets niet in orde is. 

 • je zo snel mogelijk het zelfhelende vermogen van het lichaam moet herstellen.

 • in verbinding komen met jezelf kan leiden tot een betere gezondheid.

 • reguliere en alternatieve gezondheidszorg complementair hand in hand moeten gaan.

 • er meer is tussen hemel en aarde dan wat wij kunnen begrijpen.

 • wanneer het zweverig lijkt, je het toch een kans zou moeten geven om te zien wat NEI voor jou kan doen: Wat als het wel helpt?

 • herstel van balans voor ieder van ons het allerbelangrijkste is voor onze gezondheid, nu en in de toekomst.

Niet het symptoom bestrijden maar op zoek naar de oorzaak en de betekenis van de klacht!

Je gevoel weet altijd wat het beste voor je is!